Edhe Papa kundër lajmeve të rreme: Dizinformimi, një dramë për njerëzimin!

“Drama e dizinformimit dhe e diskreditimit të tjetrit, prezantimi i tij si armik, deri në një demonizim që mund të nxisë konflikte. Lajmet e rreme zbulojnë praninë e qëndrimeve në të njëjtën kohë intolerante dhe tepër të ndjeshme, me rezultatin e vetëm që arroganca dhe urrejtja të përhapen”. Kështu ka deklaruar Papa Françesku në Ditën e Komunikimit Social, dedikuar temës së “lajmeve të rreme”.

“Lajmet e rreme shpesh bëhen virale – shkruan Papa në mesazhin për Ditën e 52-të të Komunikimit Botëror, i cili festohet më 13 maj – domethënë ato përhapen shpejt dhe është e vështirë të shmangen, jo për shkak të logjikës së shpërndarjes që karakterizon mediat sociale, por më tepër për lakminë që lehtësisht kthehet në qeniet njerëzore”.

“Të njëjtat motivime ekonomike dhe oportune të dizinformimit kanë rrënjët e tyre në etjen për pushtet, të kesh dhe të gëzosh, e cila në fund të fundit na bën viktima të një mashtrimi shumë më tragjik të çdo shfaqjeje: atë të së keqes, e cila lëviz nga gënjeshtra në gënjeshtër për të vjedhur lirinë e zemrës. Prandaj edukimi me të vërtetën nënkupton edukimin për të dalluar, për të vlerësuar dhe për të peshuar dëshirat dhe prirjet që lëvizin brenda nesh, në mënyrë që të mos e gjejmë veten të privuar nga e mira duke mundur çdo tundim”.

http://www.javanews.al/edhe-papa-kunder-lajmeve-te-rreme-dizinformimi-nje-drame-per-njerezimin/