Gazeta gjermane, Der Spiegel shkruan për historinë e bunkerëve shqiptarë

Share on

Gazeta prestigjoze gjermane Der Spiegel shkruan për historinë

e 173.371 bunkerëve të Shqipërisë, që janë dëshmi e paranojës së diktatorit, ndërtuar për

të shmangur armiqtë e jashtëm  që kurrë nuk erdhen.

Sot ato shërbejne si një atraksion turistik për të pasionuarit rreth turizmit historik dhe kulturor.

Të përhapur në të gjithë Shqipërinë, këta bunkere i has kudo shumica të dëmtuar dhe të

harruar ndërsa një pjesë e tyre, ata që ndodhen pranë zonave të banuara apo atyre turistike, janë modeluar me ngjyra  nga të rinj piktore dhe janë bërë më atraktive për kuriozët e historisë së tyre.