Gjendet Bibla 1200 vjeçare e kontrabanduar nga Siria në Turqi

Një kopje e Biblës së lashtë, që besohet të jetë 1200 vjeçare është konfiskuar gjatë operacioni anti-kontrabandë në Turqi. Policia lokale në Kayapinar mori një njoftim se kontrabandistët po kërkonin të shisnin një artefakt me ngjyrë ari dhe të veshur me lëkurë. Tre të dyshuar u kapën gjatë operacionit policor dhe tre të tjerë u arrestuan si pjesë e një hetimi të policisë. Mbetet e paqartë sesi libri me 34 faqe është kontrabanduar nga Siria. Turqia është bërë një pikë e kyçe kontrabandimin e mallrave antike të vjedhura në vendin e shkatërruar nga lufta. Shtetit turk ka lëshuar një listë të objekteve të dyshuara se janë vjedhur nga Siria ndërsa agjentëve të doganave, muzeumeve dhe koleksionistëve privatë u janë lëshuar me paralajmërime që të shmangin tregtinë me antikitetet e vjedhura. Bibla e lashtë është shumë e dëmtuar edhe pse disa nga ilustrimet dhe zbukurimet në fletët e saj janë ende të dukshme. Bible u dërgua në një universitet për ekzaminime të kujdesshme arkeologjike që duhet të kryhen për të përcaktuar si origjinalitetin ashtu edhe origjinën.