John F. Kennedy: “Mos pyet çfarë bëri vendi yt për ty, por çfarë bëre ti për vendin tënd”

Ky nuk është vetëm një postulat që ka udhëhequr në rrugën e transformimeve epokale Presidentin e 35-të të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, John F. Kennedy, por një lajtmotiv i çdo vullneti, ardhmja e të cilit kërkon së brendshmi, shpirtërisht dhe veprues, misionarin e kohës së vet. Asnjë doktrinë, mendim iluminist, predikim përkushtimesh të zellshme, nuk e ka ngjitur aq lart zërin e një arsyeje për të kërkuar tek njeriun veprën e përsosur të krijuesit.

Faleminderit