Mësuesja nga Shkodra fiton çmimin Kombëtar “Mësuesja e Vitit në Inovacion”

Dr. Irida Hoti, mësuese gjuhe dhe letërsie në medresenë “Haxhi Sheh Shamia”, -dega e vajzave- Fituese e Çmimit Kombëtar “Mësuesja e Vitit në Inovacion”.

Konkursi është organizuar nga Koalicioni për Arsimin në Shqipëri, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë.
Ajo do të konkurojë së bashku me mësuesit e tjerë fitues në Global Teacher Prize, e njohur si “Çmimi Nobël në Mësimdhënie” një iniciativë e Varkey Foundation, që ka për qëllim vlerësimin e figurës së mësuesve dhe punës së tyre të palodhshme.

Fotografia e Medreseja "Haxhi Sheh Shamia" - dega e vajzave