Mikel Kodheli (Marubi), Shqiptari qe vazhdoi ”Dinastin”e Marubeve

Ishte 15-vjec,kur filloi punen si shegert ne studion e Italianit Pjeter Marubit,ne Shkoder.Se bashku me mjeshterine,pervec studios,Keli sic e therrisnin trashegoi ne nder te mesuesit dhe mbiemrin e tij.Disa te dhena tregojn se Mikel ose Kel Kodheli i ardhur ne Shkoder nga rrethinat e Lezhes,eshte “biresuar”ose sic njihet ndryshe “adaptuar” nga Pjeter ose Pietro Marubi.
Punishtja e Kel Marubit ne ate kohe pasi Pjeter Marubi kishte nderruar jet ne vitin 1903,ishte bere nje zyre informative e veprimtarive kombetare e patriotike.Viti 1940,shoi vrapin e Kel Kodhelit(Marubi).Do te jete Gega,i biri i tij qe do te trashegoj pervec fames dhe misionin e ketij profesioni fisnik.Keshtu pra Shqiptari Mikel Kodheli(Marubi),u be trashigimtari dhe vazhduesi i “Dinastise” se Marubeve,ose e Pietro ose Pjeter Marubit,i cili erdhi nga Italia dhe u vendos ne Shkoder ne vitin 1856.
“Zani i Malsise”