Nike Leke Pepa,i cili mbahet nga Kelmendasit edhe ne ditet tona si figur qenderore

Share on
Nje nder figurat kryesore te Kelmendit eshte edhe Nike Leke Pepa,i cili mbahet nga Kelmendasit edhe ne ditet tona si figur qenderore,dhe jo vetem per Kelmendin,por edhe per Malsine e Madhe.
I urte,trim dhe guximtar,luftetar i vendosur kunder sulmeve turke dhe sllave,qe sulmonin Kelmendin here pas here.Nike Leke Pepa ishte pjesmarres ne Lidhjen e Prizrenit te vitit 1878,duke u betuar se bashku me bashkluftetaret e tjer,per mbrojtjen e tokave shqiptare.
Ishte koha kur Mark Milani me ushtrin malazeze sulmuan Plave-Gucine.Lufte ne te cilen Nike Leke Pepa,mori pjes aktive me arme ne dore se bashku me trimat e Kelmendit,dhe konkretisht ne Luften e pergjakur te Nokshiqit ne vitin 1879,ku ushtria e Mark Milanit u thye.
Figura dhe personalitete te tidha historike,edhe me permasa kombetare,duhen ruajtur dhe vleresuar maksimalishte,nga institucionet qe e kan per detyre shteterore.
“Zani i Malsise”