Papa Françesku: Tani e tutje të quhen ‘Të Lumë’

Gjatë meshës së shenjtë u lexua edhe letra apolustike e Atit të Shenjtë, Papa Françesku, ku thuhet se, “ne duke pranuar dëshirën e vëllait tonë, Arqipeshki i Shkodrës dhe shumë vëllezërve të tjerë e shumë besimtarë. Pasi kemi marrë mendimin e kongregatës së çështjeve të shenjtërve me autoritetin tonë apostulik vendosim që të nderueshmit  shërbëtorë të hyjit, Vinçen Prenushi i urdhrit të fretërve minorë dhe 37 shokëve martirë të kishës në Shqipëri tani e tutje të quhen ‘të lumë’. Që të mund të kremtohet festa e tyre ne vendet dhe sipas rregullave të caktuara prej së drejtës. Në emër të Atit, të birit e të frymës së shenjtë”.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download