PROJEKTI KINEMATOGRAFIK/ “Papa Françesko. Një burrë i fjalës”, filmi dokumentar për Atin e Shenjtë

Titullohet “Papa Françesko. Një burrë i fjalës”, dhe është filmi i parë dokumentar që do të shikoj protagonist Papa Françeskun.

Projekti kinematografik një bashkëpunim me monsinjor. Dario E.Vigano iu bë i ditur publikisht agjencisë Sir, nga perfekti i Sekretariat për komunikime në Selinë e Shenjtë, nën drejtimin e regjisorit gjerman, Wim Wenders.

Një film dokumentar, shpjegon agjencia Sir, në të cilin Françesko, Jorge Mario Bergoglio, Papa i 266 i Kishës Katolike, do të tregojë për herë të parë direkt për publikun.

Françesko do të përballet me tema shumë të dashura për të si ekologjia, migrimi, konsumizmi ose drejtësia sociale, duke iu përgjigjur pyetjeve, që vijnë nga çdo periferi e botës.

Për këtë film do të diskutohet edhe në 25 maj gjatë edicionit të 70-të të Festivalit të Kanës në tryezën e rrumbullakët  “Kinemaja dhe shpirtëroja.” Do të jenë në fakt monsinjor Dario Edoardo Vigano, Prefekti i Sekretariatit për komunikime në Selinë e Shenjtë dhe regjisori gjerman Wim Wenders.

Ai gjithashtu do të shpjegojë se si lindi ideja e një filmi me përfshirjen personale të Papës./Tgcom24/k.s/