Protestë për t’u harruar apo t’u analizuar?

Edhe kete vite ashtu si nje vite me pare,por kesaj here ne New York,dhe jo ne Uashington. Disa Shqiptare me banim ne SH.B.A,te ardhur nga.Trojet shqiptare te pushtuara nga Mali i Zi,kane organizuar nje protest perpara selise se O.K.B.dhe konsullates malazeze.Per te drejtat e shkelura te shqiptareve ne Mali e Zi,ndryshe nga protesta e vjetshme per te cilen sa i takon pjesmarrjes duhet thene se ka qene e kenaqshme.Por qe u tralltua pas zhvillimit te saj,kur nje perfaqesi e pa artorizuar nga pjesmarresit,u takua me ministerin e jashtem Malazez.Ne protesten e ketij viti numeri i pjesmarreseve ka qene vetem prej 38 personash,nga te cilet vetem 8 te ardhur nga Micigeni,edhe pse ne SH.B.A jetojne afersisht 600 mij shqiptar, te ardhur nga ballkani.Po si lindi kjo protest qe vetem e tillle nuk mund te quhet,ajo lindi ne micigen me inisiative te shoqates.Malesia e Madhe vendimi i se ciles nuk eshte perkerahur nga asnje shoqate tjeter e shqipetareve te ardhur nga mali i zi.Dhe qe jane 7- 8 te tilla e biles c eshte me e keqja ase nga shoqata Malesia ne New York,vendimi i te cilave ka qene jo vendim per protest pore,perkerahje ne menyre individuale. Nderkohe qe shoqata Plave- Guci nuk eshte paraqitur ase ne takim e organizuare perpara,zhvillimit te te ashtuquajtures protest. Dhe qe do te thote se pjesmarr esit ken qene,kryetaret ,sekretaret,n\kryetaret si dhe financieret e ketyre shoqatave.Te cilet dhe me statut nuk pranojne asnje anetar nga trojet e tjera shqiptare, c ka ka cuar edhe ne reduktimin maksimal te anetaresise.Gje qe ndolli edhe ne rastin konkret pasi ata pra drejtuesit tralltuan edhe anataret e shoqatave,qe thon se drejtojne. Duke u then se beni si tu themi ne dhe jo si bejme ne,ne keto kushte se paku. Kryetaret duhej te kishin dhen doreheqje.Pasi rezulton se jane Komandante pa ushtar,te kthyer ndonjeher vetem e vetem ne organizata bamiresie,te cileve ne menyre urgjente nese duan te egzistojn u duhet.Te ndryshojne kursin si dhe programin, per ti sherbyer misionit qe duan dhe duhet qe te kryejne duke funksionuar vetem si nje Shoqate e vetme Shqiptare,se paku per shqiptaret qe vine nga Mali i Zi meqenese te tjeret,ata nuk i pranojn pa patur.Pasaport Malazeze.dy te vecantat kan qene pjesmarrja e kryetarit te vatres si dhe mbajtja e banderolave duam bashkim me Shqiperin. Vasel Gilaj