Sekretari i Shtetit, Rex Tillerson: Ish-kryeprokurori, Adriatik Llalla i përfshirë në raste korrupsioni

Share on

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar vendimin zyrtar për ndalimin e hyrjes në SHBA të ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla, i cili cilësohet në këtë deklaratë si njeri i lidhur me raste dhe afera të mëdha korruptive.

Në vendimin e publikuar në faqen zyrtare të DASH, sqarohet se Sekretari i Shtetit Rex Tillerson, e miratoi masën e ndalimit për shkak të përfshirjes së ish zyrtarit shqiptar në raste të mëdha korrupsioni.

“Ligjet amerikane parashikojnë që në rastet kur ka informacione të besueshme se zyrtarë të huaj përfshihen në raste madhore korrupsioni, ose në shkelje të rënda të të drejtave të njeriut, këtyre individëve dhe familjes së tyre të afërt, u ndalohet hyrja në Shtetet e Bashkuara. Ligji po ashtu parashikon që Sekretari i Shtetit ka të drejtë që sanksionet ndaj këtyre individëve dhe familjeve të tyre, t’i miratojë privatisht ose publikisht”, thuhet në deklaratë.

Përveç Adriatik Llallës, Sekretari Tillerson ka miratuar ndalimin e hyrjes në Amerikë edhe të bashkëshortes së tij Ardjana Llalla, të vajzës Eni Llalla dhe një fëmije tjetër të tij, që nuk ka shtetësinë amerikane. /a.g/

https://www.ata.gov.al/tillerson-ish-kryeprokurori-llalla-i-perfshire-ne-raste-korrupsioni/