Shërohen të gjithë të prekurit nga COVID-19 në Berat, Lezhë, Mirditë, Rrogozhinë dhe Tropojë

Share on

Deri tani janë shëruar 365 persona të prekur nga COVID-19 në Shqipëri. Shifrat bëhen të ditura nga adresa zyrtare e platformës “coronavirus.al”, e krijuar me qëllim informimin e qytetarëve për shifrat zyrtare, vetëm për situatën e të prekurve me COVID-19 në Shqipëri.

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit, 11 pacientë të tjerë i janë shtuar listës së të shëruarve, duke e çuar numrin e të shëruarve nga COVID-19 në 356.

Nga puna e bërë e mjekëve, rezulton se Berati, Lezha, Mirdita, Rrogozhina dhe Tropoja janë zona ku të gjithë të prekurit deri tani, janë aktualisht të shëruar.

Po sipas shifrave të publikuar në coronavirus.al, aktualisht në vendin tonë janë 251 persona të infektuar aktivë dhe siç shihet numri i të shëruarve është më i lartë. Kjo tendencë tashmë vazhdon pa luhatje prej më shumë se një jave.

Ndërkaq po vijon hetimi epidemiologjik dhe gjurmimi i kontakteve në Krujë ku kanë rezultuar 18 raste pozitive, ndërsa rastet e tjera janë 3 në Tiranë, 2 raste në Elbasan, 1 rast në Shkodër, 1 rast në Kurbin.

Në vendin tonë deri tani janë evidentuar 634 të infektuar me COVID-19, 251 raste aktive, 356 të shëruar, 27 të vdekur, ndërsa janë kryer 6269 teste gjithsej.

Përmes platformës coronavirus.al, qytetarët kanë mundësi të ndjekin në kohë reale të rejat nga fronti i luftës kundër COVID-19./k.s/ /a.g/TIRANË, 22 prill/ATSH/