“Zogu i Zi” rimerr të tjera para nga taksapaguesit. Pas dështimit si mbikalim dhe së fundi si shatërvan tani do ketë një obelisk

Në pamjen e përgjithshme kjo nismë e kryebashkaikut Erion Veliaj i ngjan si një përmushjes së një ianti që paraaurdhësi i tij i prejokohshëm, sot Kryeministër, Edi Rama. Demokratët e shembën atë që do të ishte mbikalimi në hyrje të kryeqytetit për t’u bërë një shatërvan, një gjë sa për të qenë në vend të një tjetre që premtonte diçka. Ashtu sikurëse edhe me Sheshin Skenderbej, Veliaj po përmubsh njërin pas tjetrit merqet e Ramës,  ose po u’a kthen reston demokratëve dhe e gjitha kjo në kurriz të milionave që do të merren në xhepat e qytetarëve.

Lajmi

Veliaj: “Kujdesemi që hyrja e Tiranës të jetë po aq dinjitoze sa sheshi ‘Skënderbej’; Do të fillojmë punën për nënkalimin te sheshi ‘Shqiponja’”

Rrethrrotullimi i Zogut të Zi po merr një pamje krejt të re, me shatërvanë funksionalë, lulishte dhe pemë. Pas rikonstruksionit të Rr. “Dritan Hoxha”, hyrjes dinjitoze të Tiranës po i shtohet edhe një hapësirë e gjelbër. Puna e nisur pritet të përfundojë në fillim të shtatorit, ndërkohë kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, tha se kjo ndërhyrje vjen si pasojë e nevojës për rehabilitimin e rrethrrotullimit.

“Vjet përfunduam hyrjen e Tiranës, Rr. “Dritan Hoxha”, e cila do të vazhdojë të sistemohet edhe këtë vit. Megjithatë, kjo është vetëm një ndërhyrje estetike. Këtu ka ekzistuar një pellgaqe bretkosash, por kjo s’mund të ishte hyrja e Tiranës. Projekti i ri parashikon një minipark, me një hapësirë qendrore për vendosjen e instalacioneve të ndryshme artistike, të cilat do të ndërrohen sipas stinëve. Ndërkohë, pjesa tjetër do të ketë disa hapësira me shatërvanë, ku do të mbjellim edhe bimësi shumë stinore, në mënyrë që edhe hyrja e Tiranës të ketë të njëjtin dinjitet si sheshi ‘Skënderbej’”, tha Veliaj.

Pas përfundimit të punimeve në rrethrrotullimin e Zogut të Zi, ndërhyrja do të prekë edhe fasadat e pallateve përreth, në mënyrë që Tirana të krijojë një përshtypje sa më pozitive për këdo që viziton kryeqytetin. “Pavarësisht fuqisë ekonomike të Tiranës, do të kujdesemi që shtëpia jonë të duket sa më dinjitoze që në hyrje. Kjo do të përfshijë edhe disa ndërhyrje në fasadë. Do të ketë një pastrim fasadash nga reklamat, posterat dhe mbishkrimet e tepërta që janë ndotje estetike. Në disa kemi ndërhyrë me grafiti apo me vendosjen e sistemeve të reklamave dixhitale, por unë besoj që e ka mundësinë të jetë një mini “Time Square” i rrethuar me reklama dixhitale, me një qendër e cila do të jetë gjithashtu e vizitueshme”, u shpreh ai.

Kryebashkiaku Veliaj deklaroi se një nga projektet e ardhshme do të jetë ndërtimi i nënkalimit te sheshi “Shqiponja”, që do të zgjidhë përfundimisht problemin e trafikut në këtë zonë tepër të rëndësishme. “Fillimisht do të fillojmë me nënkalimin te sheshi “Shqiponja”, aty e kemi edhe nyjën më të madhe problematike dhe për sa kohë që zgjidhim atë, duke e integruar me Unazën e Madhe të Tiranës, do të shikojmë sesi do të sillet trafiku për t’i dhënë një zgjidhje afatgjatë edhe Zogut të Zi. Por, teksa mendojmë për një zgjidhje afatgjatë, është shumë e rëndësishme edhe estetika dhe funksionaliteti i kësaj që kemi. Ndaj mezi pres që në një kohë rekord, për pak javë, të kemi një hyrje të Tiranës që është po aq dinjitoze sa hyrja e çdo shtëpie të qytetarëve të Tiranës”, theksoi Veliaj.   Rikonceptimi i rreth-rrotullimit te Zogu i Zi parashikon krijimin një miniparku me gjelbërim, disa shatërvanë, si dhe infrastrukturë ndihmëse.